Dzida, w Cz-wie 4,66 :shock: ciekawe co zrobili na sklepie, że udało im się urwać jeszcze te 20 groszy :diabelski_usmiech
trudno sprzedać 1,4 TSI?
Zwiń
X
-
trudno sprzedać 1,4 TSI?
Witam
Mam takie pytanie, czy ktoś się orientuje (być może sprzedawał ostatnio) jak wygląda sprawa sprzedaży 1,4 TSI. Chodzi mi o to czy na rynku panuje takie fatum nada tym silnikiem, czy da się go w miarę sprawnie sprzedać. Mam co prawda czas dwa miesiące - do odbioru nowego - ale chciałbym się troszkę rozeznać w sytuacji.
Z góry dziękuję za każdą informacje.
Pozdrawiam Tomek
-
-
zależy na kogo trafiszkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tofosMam co prawda czas dwa miesiące - do odbioru nowego
Jak zrobią w miare tanie i dobre instalacje gazowe do tsi.....to pewnie będą lepiej sprzedawalne :diabelski_usmiech, bo obecne są dość drogie i jeszcze mało pospolite.....wiec ludziska kupują 1,6 mpi pod lpg
Komentarz
-
-
Może nie być łatwo, ja sprzedawałem swoją OIIFL 1.8TSI na wiosne ubiegłego roku i łatwo nie było.Stan był naprawdę idealny, przebieg prawdziwy 62tys po 4 latach, czyściutki,zadbany, z pierwszej ręki. Zainteresowanie było generalnie spore, ale w pytaniach klientów przeważały obawy o silnik TSI, generalnie te silniki mają zła sławę i ludzie się ich boją, bo niby fajny silnik, ale w internecie ma złą opinię. Udało mi się sprzedać po dwóch miesiącach znajomemu gościa który mi sprzedawał nową OIII. Mam nadzieję, że za kilka lat rynek nasyci się silnikami z downsizingiem i strach przed nimi będzie mniejszy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paderoMoże nie być łatwo, ja sprzedawałem swoją OIIFL 1.8TSI na wiosne ubiegłego roku i łatwo nie było.Stan był naprawdę idealny, przebieg prawdziwy 62tys po 4 latach, czyściutki,zadbany, z pierwszej ręki. Zainteresowanie było generalnie spore, ale w pytaniach klientów przeważały obawy o silnik TSI, generalnie te silniki mają zła sławę i ludzie się ich boją, bo niby fajny silnik, ale w internecie ma złą opinię. Udało mi się sprzedać po dwóch miesiącach znajomemu gościa który mi sprzedawał nową OIII. Mam nadzieję, że za kilka lat rynek nasyci się silnikami z downsizingiem i strach przed nimi będzie mniejszy.
Swoją drogą zawsze mnie zastanawiają ludzie , którzy dzwonią o auto , którego tak naprawdę z pewnych powodów się boją. Skoro i tak go nie kupią to chyba , żeby sobie tylko pogadać dzwonią (pomijam cwaniaków co namarudzą, nawkurzaja ale po to żeby Cie zmiękczyć i urwać z ceny) .
Czy w ogłoszeniu pisze ktoś dodatkowo, że jest psychoterapeutą?
"Dziwny jest ten świat"
Padero, na "łańcuchowych" TSI myślę w używkach, że obawa będzie się odbijać jednak "czkawką".
W Twoim nowym zależy czy nie będzie kolejnych fuck-upów jak pojawią się przebiegi 100kkm i wyżej. Jeśli nie będzie grubych problemów grożących zniszczeniem silnika to byłbym spokojny bo to bardzo fajny silnik. A totalnie bezawaryjnych silników w nowych autach to już dziś w zasadzie nie ma.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paderoMam nadzieję, że za kilka lat rynek nasyci się silnikami z downsizingiem i strach przed nimi będzie mniejszy.Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paderoMam nadzieję, że za kilka lat rynek nasyci się silnikami z downsizingiem i strach przed nimi będzie mniejszy.. Od turbo technologii się nie ucieknie, więc pewnie świadomość się zmieni, ponieważ wolnossaków będzie coraz mniej. IMO TSI to są świetne silniki i żeby tylko było wiadomo, że po zmianie rozrządu wszystko będzie ok, to byłoby gites
Zamieszczone przez Alonzo_na "łańcuchowych" TSI myślę w używkach, że obawa będzie się odbijać jednak "czkawką".. Nowe 1.8TSI w O3 jest również na łańcuchu. Co prawda te jeszcze nie są używkami, ale za jakiś czas również się staną. Oby ten już był bez "czkawki" i był tym bezproblemowym i polecanym
. O nowym 1.4TSI nie piszę, bo ma całkowicie zmieniony rozrząd.
tofos, sądzę, że jeżeli u Ciebie samochód jest zadbany, od pierwszego właściciela no i ewentualnie jakieś fajne wyposażenie to pójdzie. Będziesz zresztą widział co mówią potencjalni kupujący, bo nie okłamujmy się - nie każdy z nich czyta OCP i przyjdzie do Ciebie z "doktoratem" na temat rozrządu. Zrzędzenie może być o LPG, ale to już wtedy mów, że się da i odsyłaj do Vialle :diabelski_usmiech - skłamać nie skłamieszPozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osNortheusz, a Ty już się wyleczyłes z tsi? :diabelski_usmiechPozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Tu chociaż jest już wiadomo co piszczy w starym TSI :szeroki_usmiech
A nieznanym jest co zacznie piszczeć w modułowych nowych TSI, o których na forum jest na razie mało informacji. Ale zwróćcie uwagę na tą modułowość np. 1,4 gdzie w razie jakiejś awarii turbinki trzeba wymienić kompletny element kolektor jednolity z turbiną i katalizatorem.......... :szeroki_usmiech
...tfuuuuu na psa urok :idea:O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WaśkaNortheuszu, 1,4 TSI został poprawiony od którego rocznika?
wcześniejsze zmiany (05.2010) obejmowały TYLKO:
nastawnik: 03C 109 088 E
łańcuch: 03C 109 158 A
napinacz: 03C 109 507 AH
(pozwoliłem sobie zacytować kolegę LUKI z 69-ej strony wiadomego tematu)Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez endryuAle zwróćcie uwagę na tą modułowość np. 1,4 gdzie w razie jakiejś awarii turbinki trzeba wymienić kompletny element kolektor jednolity z turbiną i katalizatorem.......... :szeroki_usmiech
...tfuuuuu na psa urok :idea:
Northeusz, najlepesze VAGowskie t-benzynki skończyły się na Twoim. Także dbaj i jeździj długo i szczęśliwie.
Albo kup takie tsi młode z wysranym silnikiem, osobno dobry 1,8 T na swapa i w razie co wymianka i cieszymy się (jeden kolega tu robił O2 z 1,6 na 1,8 T). Świeża buda i dobry silnik. Fabryka tego Ci nie da.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_Northeusz, najlepesze VAGowskie t-benzynki skończyły się na Twoim. Także dbaj i jeździj długo i szczęśliwie.... Ale zastanawiam się coraz bardziej co następne - turbo benzyna uzależnia, przyzwyczaja i rozpieszcza :diabelski_usmiech. Tylko która z tych nowych? Teoretycznie wybór jest, praktycznie pozostaje tylko i-VTEC, chociaż nie turbo to spokój zapewni i zawsze dowiezie
Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
iVtec jest fajny, ale przy dużych pojemnościach - jesli już to np 2,4 z Accorda. Miałem civica 1,8 i szału to nie robi żadnego. Spala zimą 11-12 w mieście przy zupełnie normalnej jeździe. Accord 2.0 w mieście nawet 13-14 zje. Pamiętajmy, że nie ma turbo i żeby była radocha z dynamiki to trzeba go wkręcić. W przeciwnym razie toczy się jak nudna taksówka. Accord to chociaż radość z jakości wnętrza, całkiem niezłej i komfortu. Ale sprzęgło skrzypi jak stara szafa, a ASO na to ,,popsikamy''. Poważnie!
Poza tym rozczarowałem się hondą z segmentu kompakt. Civic to turecki pojazd z wszelkimi niedoróbkami z tym związanymi. Silnik trwały, ale już np hamulce nie - klocki szybko się trą i potrafią zniszczyć tarcze, a to nie jest mały koszt. I korozja...dramat. Lakier cieniutki jakby oszczędzali, połowa tego co ma skoda. Podwozia z rdzą już po 40.000 km.
Komentarz
-
-
Jeszcze będą czasy, kiedy ludzie zaczną pisać... stare dobre 1.4 TSI. Poczekajmy aż nowa jednostka zacznie mieć ciekawe problemy w innych miejscach niż rozrząd - np wyłączanie cylindrów w wersjach w to wyposażonych.
Druga sprawa - ciekawe czym różnią się (i czy czymś w ogóle) aktulne 1.4 TSI 122KM wsadzane do G7. Bo ten silnik nadal jest przecież sprzedawany.
Komentarz
-
Komentarz